FOLSweden Championship 2 vs 2 Summering

FIFA15 / Permalink / 0
Skriver detta inlägget när man smält det mesta efter 2 vs 2 turneringen i helgen. En otroligt lyckad turnering som lockade många duktiga FIFA spelare runt om i landet.

Vi fick se både skrällar och favoriter i denna turnering och det började redan i den första gruppen där Ackee och Lellebuffy åkte ut med Milan och ST Etienne tog sig vidare som gruppetta tillsammans med Bebben och Antala (Inter).

I grupp B där vi på Fifamagazinet spelade slutade vi på en andraplats. Jag har mycket att skriva om vår insats i denna turneringen. Först och främst så är jag väldigt stolt över min kompanjon Clabbe som har utvecklats enormt mycket inom FIFA. Vi spelade felfritt i gruppspelet och slutade på en stabil andraplats på målskillnad där Ivan och Jakob plockade förstaplatsen på 7 poäng efter en blek insats mot oss. Det var också i matchen mot Ivan och Jakob jag såg att vi verkligen kunde ta oss långt i denna turnering då vi spelade ut hela vårt register och hade tre ramträffar och ett antalt målchanser. Tyvärr blev det bara 1-1 och andraplatsen var ett faktum. Annars var vi på fifamagazinet och Ivan och Jakob väldigt överlägsna i vår grupp där West Ham och Napoli inte hade mycket att säga till om.

I grupp C höll FOL spelarna vad dom lovat och Shakhtar Donetsk med Jimmy Ekström och Alexander Eriksson vann gruppen tätt före Simon Nystedt och hans kompanjon med Bilbao. Detta var ganska väntat då dessa spelarna är väldigt duktiga.

I grupp D såg vi favoriterna av hela turneringen spela, och dom gjorde inte en besviken efter gruppspelet var färdigspelat. Jag pratar om Emanuel "Xit" Svanung och Lukas "Lukasinho" Gummesson med Monaco. Med tre raka vinster och en målskillnad på 14-0 där dom imponerat något enormt. Andra platsen tog Lyon med svaga 4 poäng.

I grupp E tog sig Marseille vidare som gruppetta på stabila 7 poäng före Lokomotiv Moskva som tog sig vidare som tvåa på 4 poäng.

I grupp F såg vi ytterligare fol spelare där Neptun spelade med sin kompanjon med duktiga Tottenham. Dessa två imponerade i turneringen och vann gruppspelet på 6 poäng tätt före CSKA Moskva på 5 poäng.

I grupp G hittar vi ännu fler fol spelare och favoriter till att vinna hela turneringen. Lazio med Lucas "Afro" Wallman och Alexander "Honk" Holmqvist och spelade stabilt i gruppspelet och vann gruppen på 7 poäng före Stoke på 5 poäng som vi har en hel del att skriva om senare.

I grupp H hittar vi det andra laget från nkpgmaffian där Rasmus "Pettsson" Petersson och Johan "Alhfaa" Alf spelade med Aston Villa. Ett riktigt duktigt par som tog sig vidare på målskillnad och 6 poäng tätt före Sporting Lissabon. Benfica med Oscar "arneankann" Ståhlberg och hans kompanjon tog sig vidare som en av de bästa grupptreorna.

I grupp I tog sig Leverkusen vidare med fol spelaren "Mattinha" och sin kompanjon som gruppetta på stabila 9 poäng och 12-5 i målskillnad före Ajax på 6 poäng.

I grupp J vann Fiorentina gruppen på 7 poäng med stjärnan Cuadrado i laget tätt före Galatasaray på 5 poäng.

I sista gruppen hittar vi ytterligare en skräll där Mönchengladbach åkte ut. Dem som spelade med dessa var två kända folspelare "Hannesfaouri" och "Hasse". Ett bra 2 vs 2 lag som alltså redan åkte i gruppen. De som tog sig vidare var alltså Oskar "Tensa" Hemby tillsammans med sin kompanjon som spelade med Liverpool. Dessa två herrar kom etta i gruppen på målskillnad tätt före Roma.

SLUTSPEL:
 
SEXTONDELSFINALER

PSV - Stoke 2-3

Då kommer vi till slutspelet där första matchen var vår egna här på fifamagazinet. Efter att ha sätt Stoke i gruppspelet var både jag och min kompanjon Clabbe ganska nervösa inför denna match då dom imponerade stort genom att kryssa mot Lazio och spela en väldigt underhållande och bra Fotboll. När matchen sen drar igång ser vi att våra motståndare ställer upp med formationen 4-2-4 vilket chockar oss rejält. Jag blev själv väldigt glad när jag såg att de ställde upp med denna formation då jag visste redan innan matchen börja att vi kommer att dominera mittfältet vilket kommer göra att vi kommer skapa chanser. Man kan väl säga att jag hade fel. Vi skapar mer än vad jag förväntat mig och har otroligt lätt mot ett Stoke vars anfallare inte rör bollen var 15e minut. Ändå tar dom ledningen på en hörna vilket ställer oss fullständigt. Vi jobbar oss tillbaka i matchen skapar massvis med lägen för att vinna denna matchen komfortabelt men får inte in bollen. Tillslut så är FIFA gudarna med oss och vi trycker in bollen efter att ha själva gått upp på en 4-2-4 med totaloffensiv. Domaren blåser sedan av efter 90 minuter när jag lägger en perfekt boll till Clabbe som kommer fri, trist men vad ska man göra. Det är dags för förlängning och våra kära PSV spelare kroknar och är otroligt trötta. Även fast vi har ett mycket sämre lag spelar vi ut Stoke fullständigt och bomb nr 2 kommer. Stoke tar ledningen med 2-1 i förlängningen och där trodde vi att det var kört. Men som trogna svenska vikingar vi är kämpar vi på och fortsätter skapa chanser och tillslut sitter den. 2-2 och vi känner att vi kommer vända detta. Då blåser domaren av för straffar. Jag känner mig ganska säker inför straffläggningen då min kompanjon satte alla sina i gruppspelet och jag själv känner mig säker från 11 meter. Vi på fifamagazinet bränner två straffar och skrällen var ett faktum. Jag har nog aldrig varit så sur efter att ha förlorat en fifa match som jag var efter denna. På FIFA 15 var det mycket snack om att bästa spelaren alltid skulle vinna matchen och att det inte skulle bli mycket skrällar på detta spelet. Men vad gör det när man spelar med ett lag som är såpass mycket sämre och en storspelande Begovic som gör räddningar han aldrig har gjort under hela sin fotbollskarriär. Trots att vi åker ut såhär tidigt i turneringen är jag både missnöjd och väldigt glad. Min kompanjon Clabbe har utvecklats enormt mycket och jag är väldigt glad för hans skull.

CSKA Moskva - Lyon 3-2

Har ingen information ifrån denna matchen förutom slutresultatet som skrivs till CSKA favör 3-2.

Benfica - Marseille 2-1

Oscar "arneankann" Ståhlberg och sin kompanjon tog sig vidare som en av de bästa grupptreorna och vinner mot Marseille med 2-1.

Aston Villa - Ajax 2-0

nkpgmaffian tar en stabil seger mot Ajax med 2-0 vilket var väntat.

Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2-1

Har ingen information ifrån denna matchen förutom slutresultatet 2-1.

Sporting Lissabon - Bilbao 1-3

Folspelaren Zimme och hans kompanjon tar en stabil seger med sitt Bilbao och går vidare till åttondel.

Inter - Roma 0-2

Bebben och Antala med sitt Inter får se sig besegrade mot ett bra Roma med 2-0.

Valencia - Fenerbache

Ivan och Jakob tar sig vidare med en knapp 1-0 vinst över starka Fenerbache.

ÅTTONDELSFINALER

Stoke - ST Etienne 6-0

Vår motståndare i sextondelen har inga problem att manövrera ut ST Etienne. Slutresultatet skrivs tillslut till 6-0.

CSKA Moskva - Liverpool 2-0

CSKA slår ut direktkvalificerade Liverpool i åttondelen vilket var en liten skräll. Tensa kan ändå vara glad då Malmö tog SM guld.

Benfica - Fiorentina 0-2

Här tog det slut för arneankann och hans kompanjon som får se sig besegrade av Fiorentina.

Aston Villa - Shakhtar 1-2

Justeken och Aleri tar en tung vinst mot nkpgmaffian Pettsson och Ahlfaa.

Lokomotiv Moskva - Monaco 1-2

Xit och Lukasinho håller för favoritskapet och är vidare till kvartsfinal.

Bilbao - Leverkusen 4-1

Zimme och hans partner trummar på och vinner stabilt med 4-1.

Roma - Lazio 1-3

Den andra nkpgmaffian med Afro och Honk trummar vidare till kvartsfinal.

Valencia - Tottenham 1-2 SKRÄLL

Ivan och Jakob åker alltså ut redan i åttondelsfinalen. Detta var en otroligt stor skräll enligt oss på fifamagazinet.

KVARTSFINALER

Stoke - CSKA Moskva 3-2

Stoke trummar på med sin 4-2-4 och vinner med 3-2.

Fiorentina - Shakhtar Donetsk 0-1

Aleri och justeken fortsätter att imponera och vinner med 1-0

Monaco - Bilbao 1-0

Ett möte som Xit och Lukasinho tar hem med 1-0 och Zimme och sin kompanjon får tillslut se sig besegrade.

Lazio - Tottenham 1-0

nkpgmaffian maler på och vinner tillslut med 1-0.

SEMIFINALER

Stoke - Shakhtar Donetsk 2-3

Stoke fortsätter med 4-2-4 och leder alltså med 2-0 i halvtid men kan tillslut se sig besegrade mot ett tungt och spelskickligt Shakhtar. Tog 4-2-4 ut sin rätt?

Monaco - Lazio 1-0

Detta kunde ha varit finalen men fick istället bli en av semifinalerna. Monaco vinner med 1-0 efter en straff? och Afro och Honk får istället sikta in sig på bronsmatchen mot ett galet Stoke.

FINAL

Shakhtar Donetsk - Monaco 3-2

Aleri och justeken tar hem denna prestigefyllda turneringen efter en otroligt jämn final. Tyvärr såg vi inte denna eftersom vi själva var så besvikna efter att ha åkt ut i sextondelen.

BRONSMATCH

Lazio - Stoke 5-2

Afro och Honk gör en klart godkänd insats och vinner oerhört stabilt med en 5-2 seger i bronsmatchen.

Grattis till Justeken och Aleri som tar hem turneringen och Grattis Afro och Honk till bronset.

Det sista vi på fifamagazinet vill säga är ett oerhört stort tack till Atbin "Ackee" Vali och Jimmy "justeken" Ekström som anordnade denna turnering. Det blev väldigt lyckat och det var väldigt roligt att så många anmälde sig. STORT TACK!

/ FIFAMAGAZINET
Till top